Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek

Charlie hat hetes korában került jelenlegi gazdájához, Sina Grahamhez. Az 54 éves hölgy nagyon reméli, hogy kedvence megéri a harmincat is, mivel férje halála után Charlie maradt az egyetlen társa. “Az ő arca az első amit reggel meglátok, és az utolsó, mielőtt este lefekszem” - nyilatkozta a nő a The Sunnak, hozzátéve, hogy minden reggel egy csésze teával köszönti macskáját. Mielőtt megfeddnénk emiatt, tegyük hozzá, hogy nem az angol hagyományok miatt teszi, hanem azért, mert Charlie kifejezetten szereti. Egyszer belelefetyelt a konyhában egy ottfelejtett csészébe, azóta ő is hódol a teázás szenvedélyének.
 
Az eddigi legöregebb macska a 23 éves Hestia volt, akit idén augusztusban el kellett altatni, így a Guinness utánanézett, ki tölthetné be az üresen maradt pozíciót. Egyelőre nagyon úgy fest, az Skóciában, Coulter városában élő Charlienak nem lesz hasonló korú kihívója. A 29 esztendős, emberi évekre átszámítva 133 év környékén tartó macska azonban nem csupán a kora és a Guinness rekord miatt érdekes.
Sina egykor a BBC tudósítója volt, és bejárta az egész világot. Útjaira rendszerint macskáját is magával vitte, ott volt vele például 1990-ben Dél Afrikában, Nelson Mandela szabadon bocsátásánál. Charlie elkísérte útján Sinát az első Öbölháború idején Kuvaitba, egyszer még az amerikai elnöki gép fedélzetén is utazott, Bill Clinton elnöksége idején. Sina szerint Charlie kedvelte az utazgatást, csak akkor orrolt meg rá, ha valami nagyon meleg helyre mentek. Ilyenkor általában elbújt a fürdőszobába.

 
Charlie sokat jelentett gazdájának betegsége idején is - Sinát régebben emlőrákkal műtötték, legutóbb pedig csontdaganat miatt kellett kezelés kapnia. “Tudtam, hogy jobban kell lennem, hogy minden reggel ott meggyőződhessek róla, megkapta a reggelijét” - olvasható The Sun skót kiadásán. A lap által megkeresett szakértő lenyűgözőnek nevezte Charlie életkorát. Dr Sarah Caney megjegyezte, hogy a macskák körében a 25 év is igen szép kornak számít már. Úgy véli, a jó étrendnek, a még jobb géneknek, a környezetnek, a rendszeres állatorvosi felügyeletnek, az izgalmas életvitelnek és nem utolsósorban a szerencsének köszönhető, hogy Charlie ilyen szép kort élt meg.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

(zsófi, 2010.11.03 16:23)

EZ TÖK JÓ

 

 

Profilkép


Elérhetőség

GiGikee(Sz. F.)

Hi all

babapofa@citromail

gigi2

gigi2

GiGikee

GiGikee

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Statisztika

Online: 1
Összes: 52770
Hónap: 143
Nap: 8