Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


méreg pusztítja a macskákat

2010.11.15

Méreg pusztítja a macskákat

 
 

Stogursey egy kicsi, 1400 lakosú település Somerset megyében, Angliában. Az elmúlt hetekben harminc ottani macskával végzett egy rejtélyes gyilkos. Ezek egy részét holtan találták, néhány pedig otthon esett össze és pusztult el mérgezésben - nem ritkán a gazdi szeme láttára. Emma Guy helyi lakos is így járt, Marbles nevű cicája volt a legutóbbi áldozat, az állat veseleállás miatt pusztult el. A Telegraph értesülései szerint a boncolás etilénglikolt talált a macska szervezetében. Ez a súlyosan mérgező anyag a fagyálló folyadék fő alkotója.

Nem a négyéves Marbles volt Mrs Guy első elvesztett kedvence, korábban egy kilenc hónapos kedvence távozott az örök vadászmezőkre szintén veseleállás miatt. Rajta kívül több, a neve elhallgatását kérő helybeli is megerősítette az angol lapnak, hogy már 30 macska veszett oda néhány hét alatt, és sok közülük mérgezés tüneteit produkálta. Az egyik lakos azt mesélte, hogy a macskáját ragasztó spray-vel fújták le pár hónapja. Akkor nem jelentette be az ügyet, de most már kezd gyanús lenni a dolog. Lehet, hogy csak a brit média fújja fel az ügyet, de Stogursey lakói egyértelműen féltik a kedvenceik életét.

Az RSPCA állatvédő szervezet vizsgálódik az ügyben, egyelőre nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy valaki előre megfontolt szándékkal mérgezi az állatokat. Ugyanakkor az sem elképzelhetetlen, hogy a macskák véletlenül ittak a méregből, például egy nem megfelelően tárolt, sérült fagyállós kanna miatt. Egy a lehetséges nyomok közül: néhány mérfölddel délebbre, Bridgwaterben is volt hasonló macskapusztulás. 2008-ban 18 állat pusztult el a városban fagyálló miatt, de nem sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy szándékos mérgezés lett volna.

A fagyálló-mérgezés egy felmérés szerint a 10. leggyakoribb ok az összes mérgezés között az állatok körében. A tünetei között meg kell említeni a hányást, álmosságot, kedvetlenséget. Az állat nehezen lélegzik, sűrűbben iszik és vizel, végül rohamok jelentkezhetnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Elérhetőség

GiGikee(Sz. F.)

Hi all

babapofa@citromail

gigi2

gigi2

GiGikee

GiGikee

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Statisztika

Online: 1
Összes: 44311
Hónap: 2669
Nap: 26